Wood Architects

Piet Kerckhof, Alain de Saegher, Aline de Souza en Eliana Gomes Pereira zijn ‘Wood Architects’ en werken samen al decennialang met hout als bio-based materiaal voor zowel constructie als afwerking.

Sinds 2013 werkt Wood Architects uitsluitend met houtbouw.

Het architectenbureau streeft in al haar projecten, haar mobiliteit en haar habitat naar een minimale ecologische voetafdruk.

“Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de huidige klimaatproblematiek de wereld niet zal vernietigen door onze massaconsumptie. Het slechte nieuws is dat het wel dringend tijd wordt om onze manier van bouwen over de wereld aan te passen en te streven naar duurzame en materialen zoals hout of innovatieve bouwtechniek CLT.  Daarboven kunnen wij niet streven naar duurzaamheid zonder rekening te houden met het ethische aspect, wat ons als Wood Architects typeert.”

Piet Kerckhof – Speaker, Founder & Wood Architect

Onze focus ligt op aspecten die bijdragen aan duurzame, ethisch verantwoorde en iconische architectuur voor een beter klimaat.

Als architectenbureau streven wij, naast onderstaande Sustainable Development Goals, 3 waardes na die ons in onze eigenste persoonlijkheid kenmerken.

01

CO₂ neutrale cyclus

Hoe meer bomen we planten, hoe meer duurzame bouwmaterialen zoals CLT we kunnen gebruiken voor de benodigde woningen en een beter klimaat. Wij vertrouwen op hout als meest efficiënte manier om CO₂ op te slaan in bewoonbare oppervlakte en om afval op het einde van te cyclus te minimaliseren.

02

Ethical & Wood activists

Als ambassadeur van Climate Reality Project van Al Gore, “sign for my future, zetten wij ons in om meer bewustwording te creëren rond de huidige klimaatproblematiek. Dankzij onze innovatieve ontwerp- en bouwtechnieken zoals CLT kunnen wij duidelijk aantonen wat de positieve impact is op het klimaat t.o.v. traditionele bouwmethodes. 

03

Creatives

Hoe meer bomen we planten, hoe meer duurzame bouwmaterialen zoals CLT we kunnen gebruiken voor de benodigde woningen en een beter klimaat. Wij vertrouwen op hout als meest efficiënte manier om CO₂ op te slaan in bewoonbare oppervlakte en om afval op het einde van te cyclus te minimaliseren.

Ontmoet onze Wood Architects.

Passie voor duurzame & ethisch verantwoorde bouwtechnieken, de veelzijdigheid van onze competenties en motivatie om te bouwen aan een beter klimaat weerspiegelt zich in al onze ontwerpen en creaties. 

Eliana Gomes Pereira
Junior Wood Architect
Els Kerckhof
Administrative Assistant

Duurzame partnerships

Als Architecten krijgen wij de steun van bouwbedrijven, aannemers, hout leveranciers over heel Vlaanderen. Daarnaast zijn wij ambassadeur en lid van verschillende duurzame initiatieven in België zoals Pixii en Vlaanderen Circulair.

Contacteer ons 

Bent u op zoek naar een Architect met de nodige ervaring in duurzaam bouwen?

Wij leggen u graag uit wat CLT voor ons betekent en hoe wij uw behoeftes kunnen omtoveren tot een uniek architecturaal en duurzaam project.